Quince años

Celebrem els 20 anys de VOLPA Catalunya

Imprimir PDF

Amb un cicle de xerrades sobre Voluntariat i Cooperació

El propers dies 13, 20 i 27 de maig, al Casal Loiola, i en horari de 19:30 a 21:00, convidem a tothom a participar al cicle de xerrades amb el què celebrarem 20 anys d'experiència de formació, acompanyament i enviament de persones voluntaries al Sud.

La primera sessió el dia 13, anirà a càrrec de Josetxo Ordóñez i versarà sobre els "Nous reptes de la cooperació i el voluntariat internacionals".

La segona sessió, per Manu Andueza, tindrà per títol "Voluntariat internacional: perfil ètic en temps de crisi" i la tercera i última sessió, serà a càrrec de Mireia Arnau i Maite Larroy, amb "Una mirada de dona al voluntariat internacional".

Us hi esperem a tots.


CELEBRACIÓ 15 ANYS VOLPA

Imprimir PDF

El passat 27 de novembre de 2010, el Voluntariat Pedro Arrupe -VOLPA- de Catalunya va celebrar al Casal Loiola els seus primers 15 anys de formació i acompanyament de voluntaris al Sud. Amb una exposició per racons, una trobada d'ex-voluntaris, coordinadors i formadors i el provincial, i un bon esmorzar, tots plegats vam gaudir dels records de la història i l'experiència de VOLPA, com ara l'aposta, curs rere curs, per a què la formació de VOLPA provoqui veritablement una transformació personal, o la convicció de què l'experiència de vida al Sud conforma un compromís pel canvi de les actituds i les estructures que causen les desigualtats humanes i la pobresa. Igualment, vam reflexionar sobre els reptes del futur, per exemple l'enviament de voluntaris a l'Àfrica o la superació del Sud com a lloc geogràfic i la constatació de la presència del Sud a casa nostra.1995-2010

Imprimir PDF

Aunque VOLPA empezó en 1991, como una iniciativa de los provinciales jesuitas en España, no fue hasta 1995 cuando VOLPA Cataluña se convirtió en una entidad catalana propia y diferenciada de voluntariado de larga duración. Pertenece a la red de VOLPA estatal, actualmente con nudos en Alboan -Euskadi y Navarra-, y en Entreculturas -resto de España-, 1995 fue el año de impulso definitivo de VOLPA en Cataluña. En el curso 1996-1997,  VOLPA Catalunya ofreció su primer curso de formación en Voluntariado Social Internacional. Desde entonces, casi dos centenares de voluntarios en formación han pasado por VOLPA Cataluña y cerca de 40 voluntarios han trabajado al menos durante dos años en proyectos de solidaridad y promoción de la justicia en diversos lugares del Sur, sobre todo Latinoamérica.

Durante 2010, pues, celebremos los primeros 15 años de VOLPA en nuestro país. Queremos  felicitarnos en compañía del máximo número de personas que nos han acompañado y hemos acompañado: jesuitas, coordinadores de VOLPA, voluntarios, formadores del curso, tutores de voluntarios, representantes de las contrapartes en el Sur, etc...

Una serie de celebraciones durante el otoño de 2010 será central en el festejo de los 15 años de VOLPA Cataluña.

diseño: iñaki m81