Noticias

Entrevista a Josetxo Ordóñez

Imprimir PDF

A la web dels jesuïtes de Catalunya

L'any 1995 va néixer VOLPA Catalunya (Voluntariat Pedro Arrupe), un projecte dels Jesuïtes de Catalunya dins d'una xarxa estatal. L'objectiu era donar resposta a la demanda de persones en recerca de voluntariat internacional de llarga durada, amb experiències a partir de dos anys. A partir de 2013, VOLPA Catalunya va iniciar un procés d'integració com a programa de voluntariat internacional d'Oxfam Intermón Catalunya.

Ara es compleix el 20è aniversari d'aquesta entitat, que treballa per possibilitar un canvi personal que promogui la justícia i la transformació d'estructures socials, a través de la formació, acompanyament i enviament de voluntaris que treballen conjuntament amb persones de països del Sud. El seu coordinador, Josetxo Ordóñez, ens parla del moment que viu l'organització i els reptes actuals del voluntariat internacional.

Leer más...

VOLPA a la Fira d'Entitats de Voluntariat Internacional

Imprimir PDF

El proper dijous 22 de gener

A la seu de Lafede.cat, VOLPA Oxfam Intermón, Assemblea de Cooperació per la Pau, Ajuda en Acció, Associació Catalana per la Pau, InteRed, Servei Civil Internacional, Sed, Setem, Sonrisas de Bombay i Vols presenten les seves propostes de voluntariat internacional per a 22 països. Hi ha diferentsmodalitats de viatge, en funció dels diferents objectius i tarannà de les organitzacions.

Totes les organitzacions plantegen aquests viatges com oportunitats per a la formació i la sensibilització. El primer consell per viatjar al Sud és preparar-ho amb temps i amb cura, raó per la qual aquesta Fira es fa en començar l'any, per facilitar que la cerca d'informació, i el procés de formació i preparació del viatge es faci amb garanties. Les diferents ONG planifiquen sessions formatives, imprescindibles per conèixer no només quins són els problemes del país o zona que es visitaran, sinó quines són les actituds que s'han d'evitar, o com funciona el sistema de cooperació internacional, i quin és el rol i la manera de treballar de l'ONG sobre el terreny.

L'objectiu d'aquesta activitat és estalviar temps i gestions a les persones interessades ja que, en una tarda, poden aconseguir informació i comparar-la i plantejar a les entitats que tenen diferents estands, els seus dubtes o preguntes. La Fira es planteja com una activitat lúdica i relaxada que inclou berenar casolà.

Es convidarà als participants a explicar les seves impressions via twitter amb el HT #TornacanviadaVOLPA participa al Trailwalker 2014

Imprimir PDF

Col·labora amb Intermón-Oxfam

Mireia, Dito, Anna, Manu, Félix, Maite, Josetxo són els membres de l'equip VOLPA inscrit per al Trailwalker de 2014.

Oxfam Intermón Trailwalker és el major desafiament esportiu per equips del món per lluitar contra la pobresa. El desafiament consisteix a recórrer a peu 100 km en un màxim de 32 hores amb equips de quatre persones. Els membres de l’equip han de començar, caminar i acabar junts.

L’objectiu? Lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això els equips es comprometen a aconseguir donatius que Oxfam Intermón destinem a més de 400 projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensibilització, a 40 països.

Jornada de formació interna

Imprimir PDF

Un espai dedicat a l'equip VOLPA

Com fa uns anys, durant un cap de setmana de la tardor, acostumem a celebrar una jornada de formació i desenvolupament de les persones que formem part de l'Equip de VOLPA.

Enguany vam aprofundir en qüestions de PNL, metamodel, i habilitats comunicatives, de la mà de Sylvia Maffei, psicòloga i terapeuta, tot adreçat a la nostra tasca d'acompanyament dels voluntaris i voluntàries que s'apropen a VOLPA i volen encetar un projecte de voluntariat de llarga durada.


JOSEP MARIA AL TXAD

Imprimir PDF

En Josep Maria, participant del curs de VOLPA 2010, està al Txad finalment. Ha començat la seva experiència i des d'aquí volem animar-lo i fer-vos partícips de la seva experiència. Us deixem un extracte d'un dels seus correus i alguna foto per a veure què viu en Josep Maria.

"Salutacions des del Txad, on t'anticipo que estic molt a gust, que tothom fa perquè em senti bé i integrat i que totes les primeres impressions de la ciutat de Sahr són bones!"


Sort Josep Maria, tot l'equip de VOLPA et recolza!!!¿Dónde la solidaridad?

Imprimir PDF

¿Dónde la solidaridad? Turismo y voluntariado al Sur. Este es el título de la mesa redonda que se celebrará el próximo 6 de mayo a las 20 horas, en el Casal Loiola. VOLPA forma parte del acontecimiento, al cual estáis todos invitados. Queremos debatir y analizar el sentido de las diferentes experiencias en el Sur, desde el punto de vista de la solidaridad, del voluntariado y de la experiencia turítica. Todo influye (el tiempo, el número de personas, los proyectos...) y VOLPA, como única oferta de experiencias de larga duración de los jesuitas, quiere transmitir su refelexión a partir de la experiencia de 15 años formando y enviando voluntarios a países del Sur.

Nueva página web de VOLPA Cataluña

Imprimir PDF

¡Bienvenidos a la nueva página web de VOLPA Cataluña!

Desde el 1 de marzo disfrutamos de un nuevo diseño de nuestra web, con muchas más aplicaciones i desarrollos técnicos.

Esperamos que esta nueva web sea una buena herramienta para conocer y profundizar en los objetivos de VOLPA Cataluña: la promoción de la justicia a través de la formación y el acompañamiento de voluntarios.


2.º Encuentro de Experiencias en el Sur

Imprimir PDF

El dia 20 de febrero celebramos el segundo encuentro de Experiencias en el Sur, organizado por VOLPA y otras entidades de los jesuitas en Cataluña (Enxartxad, GSJC, TSI, IQS, Esade, SI-Sarrià). Durante la mañana pudimos escuchar cuatro testimonios de algunos de los voluntariados y de las experiencias universitarias en el Sur. Imágenes, sonidos, rostros, palabras del Chad, de Guarjila (El Salvador), de Quispicanchi (Perú), de San Ignacio de Moxos (Bolivia) y de Santa María Chiquimula (Guatemala).

Después de un pequeño almuerzo compartimos en pequeños grupos las propias experiencias sobre todo tratando de descubrir una reflexión más allá de lo visto y oído: qué nos ha tocado más de la situació en el Sur y por qué aquella situación es reflejo de una injusticia estructural.


diseño: iñaki m81