Volpa Catalunya participarà a la fira d'Entitats de Voluntariat Internacional #Tornacanviada

Imprimir PDF

Per quart any consecutiu Lafede.cat celebra la seva Fira d’Entitats de Voluntariat Internacional #Tornacanviada. Enguany hi participen 16 organitzacions que presentaran propostes de viatge a més de 25 països. Com a novetat, també es presentaran iniciatives d’activisme local.


Formació, coneixement, convivència, treball, activisme, responsabilitat. Aquestes són les claus del Voluntariat internacional. Són moltes les propostes de les entitats per a fer un viatge en clau solidària però el més important és la formació i l’aproximació a la realitat local amb una mirada crítica. La majoria d’organitzacions proposen sessions formatives prèvies amb l’objectiu de conèixer, no només quins són els problemes del país o zona que es visitaran, sinó quines són les actituds que s’han d’evitar o com funciona el sistema de cooperació internacional i quin és el rol i la manera de treballar de l’entitat sobre el terreny. És per això que és imprescindible escollir bé amb quina organització es viatja i la fira permet conèixer diferents opcions.

Grècia i la situació de les persones en cerca de refugi ha estat un dels temes més consultats durant aquest darrer any al Punt d’Informació on s’atenen les consultes externes. És per això que enguany la fira comptarà amb la presència d’Acció Solidària i Logística – EREC, presents al país grec, i de la plataforma Stop Mare Mortum que ofereix l’oportunitat de fer activisme des d’aquí.

 

Setze organitzacions presentaran les seves propostes per a més de 25 països

La Fira es celebra el dimarts 24 de gener de 18h a 20:30h a Lafede.cat. L’objectiu d’aquesta és facilitar el procés de consultes i visites a les persones interessades en viatjar a d’altres països de la mà d’entitats que compten amb contraparts locals. Les organitzacions convidaran a berenar als assistents mentre aquests fan les preguntes que considerin necessàries als diferents estands.

 

Per a més informació: Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla o 93 442 28 35.

Taula Rodona 28 gener 2017

Imprimir PDF


Sessió oberta del Curs de Formació 2017.
Us hi esperem a la seu d'Oxfam Intermon a Barcelona, per compartir i debatre sobre Pobresa, Exclusió Social i Desigualtat amb els companys de Punt de Referencia, Arrels Fundació i Oxfam Intermon.

Calendari Actualitzat del Curs de Formació 2017

Imprimir PDF

El pròxim 14 de Gener començarà una nova edició del Curs de Formació de VOLPA Catalunya.
A continuació trobareu el calendari de les sessions del curs.

Us hi esperem.


XXI Curs VOLPA de Formació en Voluntariat Social Internacional

Data

Tema

14 de gener

Presentació / Solidaritat i Voluntariat

28 de gener

Taula rodona: “Pobresa, desigualtat i exclusió social”

11 i 12 de febrer

CAP DE SETMANA Anàlisi social

Motivacions

Dinàmica per compartir

Ciutadania i participació

25 de febrer

Desenvolupament i gènere

11 de març

Conflictes i cultura de pau

25 de març

Economia I. PNUD i fiscalitat

1  d'abril

JORNADA SENCERA

La sistema familiar del voluntari i la presa de decissió (matí) Visita Migra Studium (tarda)

22 d'abril

Economia II. Deute

6 de maig

Cultura i antropologia I.

20 de maig

Ètica i voluntariat

27 i 28 de maig

CAP DE SETMANA

Afectivititat del voluntari

Testimonis

Cultura i Antropologia II

10 de juny

Avaluació, cloenda i instruccions per als enviaments


Ha començat el Curs de Formació en Voluntariat Social Internacional

Imprimir PDF

És la edició 20a, des de 1995

El passat 16 de gener va començar un nou curs de VOLPA. Un total de 12 voluntaris durant aquests propers mesos podrà aprofundir en qüestions clau de medi ambient, voluntariat, economia global, cultura, drets humans, gènere.

La primera sessió, de presentació i que tractava del concepte de voluntariat, va ser dinamitzada per l'Eduard Rovira, volpa a Bolívia durant 3 anys, coordinador de Volpa Catalunya de 1995 a 2004, màgic i professor de matemàtiques. A través de jocs "matemàgics" va inspirar les primeres reflexions sobre la transformació de la mirada vers la realitat que és un dels objectius de la formació Volpa.


Entrevista a Josetxo Ordóñez

Imprimir PDF

A la web dels jesuïtes de Catalunya

L'any 1995 va néixer VOLPA Catalunya (Voluntariat Pedro Arrupe), un projecte dels Jesuïtes de Catalunya dins d'una xarxa estatal. L'objectiu era donar resposta a la demanda de persones en recerca de voluntariat internacional de llarga durada, amb experiències a partir de dos anys. A partir de 2013, VOLPA Catalunya va iniciar un procés d'integració com a programa de voluntariat internacional d'Oxfam Intermón Catalunya.

Ara es compleix el 20è aniversari d'aquesta entitat, que treballa per possibilitar un canvi personal que promogui la justícia i la transformació d'estructures socials, a través de la formació, acompanyament i enviament de voluntaris que treballen conjuntament amb persones de països del Sud. El seu coordinador, Josetxo Ordóñez, ens parla del moment que viu l'organització i els reptes actuals del voluntariat internacional.

Leer más...

diseño: iñaki m81